Voorstellen

Petra Muller  studeerde Nederlands recht en internationaal recht (specialisatie Europees recht) aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in beide richtingen haar doctoraal.

Zij volgde met veel plezier bijvakken als Italiaans en informatica en studeerde een zomer lang aan de Università per stranieri in Perugia. Voor haar rechtenstudie studeerde zij taal- en literatuurwetenschap aan de Universiteit Tilburg en behaalde daarin haar propedeuse.

Tijdens een stage als student-stagaire op een klein advocatenkantoor, werd zij direct enthousiast voor het vak van rechtshulpverlener. Haar enthousiasme is nu, jarenlange ervaring rijker, nog even groot. Juridisch ligt de lat hoog voor Petra Muller. Zij is juridisch scherp en grondig en houdt niet van half werk. Haar enthousiasme voor het vak komt vooral door de verbinding tussen het juridische en het persoonlijke aspect. Petra is persoonlijk betrokken bij haar klanten, of die nu met een zakelijk of met een privéprobleem naar haar toe komen, zij denkt mee en adviseert vanuit het belang van de klant. Zij zet zich altijd in voor een goede samenwerking.

Petra Muller heeft van 1990 tot 2006 gewerkt als advocaat in Haarlem. Zij startte bij het kantoor Niesink, Cohen & de Mönnink in een algemene praktijk en werkte de laatste jaren als advocaat-partner bij het kantoor Muller & Partners, met nadruk op civiel recht, bestuursrecht (omgevingsrecht) en familierecht.

Petra heeft haar enthousiasme en gedrevenheid voortgezet in Muller Juridische Diensten. Daarnaast is zij sinds een aantal jaren voorzitter van de Regionale Geschillencommissie Woningcorporaties Kennemerland en IJmond, een klachtencommissie voor geschillen tussen huurders en verhuurders.

Petra Muller